2005-06-29 16:31:04• hírek • Szatmar.ro

Partiumi Magyar Napok

A negyedik Partiumi Magyar Napok központi témája a zene lesz.

Augusztus 26-28. között már negyedik alkalommal kerül megszervezésre a Partiumi Magyar Napok elnevezésű rendezvénysorozat. Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, a PMN egyaránt szól kultúráról, hagyományőrzésről, szórakozásról, zenéről, kiállításokról, magyaros ízekről, egyaránt szól gyerekeknek, fiataloknak, idősebbeknek.

A Partiumi Magyar Napok központi témája idén a zene lesz, így nagyon sok és sokféle zenei program várja majd a partiumi lakosságot. Számos kiállításra kerül majd sor, így fotó-, festmény-, képzőművészeti- és archív képeslap-kiállításra is. Újdonság lesz az előző évekhez képest a partiumi mesterségek bemutatója, ahol több, mint húsz régióbeli képzőművész mutatja be alkotásait, illetve lehetőség lesz betekintést nyerni az alkotás folyamatába is.

Szintén a rendezvénysorozat részeként kerül sor a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés által szervezett V. Partiumi focikupára, illetve a sakkbajnokságra. A rendezvénysorozat szinte elmaradhatatlan része már a MIK utcabál. A gyermekek számára egész napos programot, bábelőadásokat és mesejátékokat szerveznek a Szatmári Magyar Diákszövetség, a Marco Alapítvány, valamint a Tanítóképző Főiskola diákjai.

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság országos találkozójára is ekkor kerül sor, mely az EMT 15 éves fennállása alkalmából jön létre.

A Partiumi Magyar Napok egyik legsikeresebb rendezvénye évről évre a Gasztronómiai kert melyet a szatmárnémeti RMDSZ szervez. E program keretén belül a magyaros ízek és a jó borok, valamint az alkalomhoz illő magyar muzsika kedvelői biztosan jól fogják magukat érezni. Lesz továbbá a régió szinte valamennyi könyvkiadójának részvételével, ügyességi és városismereti vetélkedők, sok-sok néptánc és népzene a szatmári MADISZ szervezésében, és egy sokak által hiányolt operett-gála a szatmári filharmónia és az Északi Színház művészeinek részvételével. Valószínűleg a legnagyobb érdeklődésre Varga Miklós, valamint a NEOTON sztárjainak koncertje számíthat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: